top of page
external-file_edited.jpg

Selvfyring på Bøye

For å holde dere varme i sommer også, har vi bestemt oss for å forsøke å leie ut badstuen på bøye med selvfyring. Det er jo så mange av dere som ønsker å kunne nyte stillheten og varmen selvom temperaturen stiger. Dette blir et prøveprosjekt, så alle tilbakemeldinger setter vi pris på. 

 

Viktig å huske at dette er et forenklet opplegg for hardcore badstue entusiaster, så her må vi forlate badstuen i standen den var i, rydde etter oss og generelt tenke på andre. 

Brygga.jpg

01

Brygga med jolla

Her ser dere bryggen ut til jolla som kan brukes til badstua, det ligger fire vester i jolla.  Viktig her å passe på at man ikke blir for mange i båten og skaper en farlig situasjon. 

 

Ta heller to turer ut, enn å bli for mange i båten. 

02

Jolla / robåten

Båten kan man sitte to bak, en på tofta og en foran.  

Det er en 5 hester på jolla for de som føler seg trygge med å bruke den, hvis ikke er det årer man kan ro seg frem og tilbake med.  

Ha på vester og fører skal være edru.

jolla_edited.jpg
briketter og lighter.jpg

03

Oppfyring

Finn frem briketter og lighter i boksen foran. 

04

Ved i ovnen

Bruk litt større kubber i bunn, mindre på toppen og bruk evt. øksen som ligger i båten for å lage enda mindre stykker om nødvendig. 

Ovnen.jpg
Leo på vakt.jpg

05

Selv Leo får fyr her.

Sånn ca. ser det ut når du har fått fyr. Dette klarer dere fint!

 

Tålmodighet, ikke kast vann på ovnen før den er ca 60-70 grader på gradestokken, ellers blir det ikke varmt.  Dette tar ca 30 min.  

06

Nyt! 

Da er det bare å få på badebuksa, hente resten av laget i land, stå å juge litt med gode venner eller lese en bok mens badstua gjør jobben videre. 

gutta.jpg
bottom of page